Tavaszi leves

nlc | 2004. Április 23.
Itt a tavasz, jöhetnek a zöldségek. Most már visszavonhatatlanul! Ez a leves akár az évszak indításának is remekül megfelel majd! Hûvösebb napokon fel is melegít!

Hozzávalók:





• 1 zöldségleveskocka
• 20 dkg póréhagyma (csak a fehér része)
• 1 szál angol zeller
• 25 dkg brokkoli
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 csokor petrezselyem
• 5 dkg spenót
• őrölt szerecsendió
• 5 dkg (sajtforgáccsá reszelt) kemény sajt
• őrölt bors
• só


Elkészítés:

Másfél liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a leveskockát, majd félretesszük. A póréhagymát felkarikázzuk, a zeller ágait levágjuk, jól megmossuk és karikákra vágjuk, a brokkolit leöblítjük és kis rózsákra szedjük. Az így előkészített zöldségeket fazékba tesszük, 2 evőkanál olajban megpároljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, felöntjük a zöldséglevessel, megsózzuk, borsozzuk, lassan felforraljuk, majd még 30 percig gyöngyöztetve főzzük.

Beletesszük a leöblített és jól lecsöpögtetett spenótleveleket, meghintjük szerecsendióval, és még 3 percig kislángon főzzük. A zöldségeket elosztjuk a tányérokon, majd rámerjük a levest, és mindegyikre néhány sajtforgácsot teszünk.

Exit mobile version