A megfelelõ hús kiválasztása

Szili Zsófi | 2004. Május 07.

Először is nézzük, melyik húsok a legalkalmasabbak a grillezésre:

Marhából: bélszín, hátszín
Sertéshúsból: karaj, tarja
Szárnyasból: pulykamell – és comb, csirkemell és -comb, valamint csirke szárny
Halak: filézett lazac, fogas, ponty
A tenger gyümölcseiből: garnélarák

A halakat, a marhát és a kolbászféléket kivéve általános jó tanács, hogy a húst jól klopfoljuk ki a szeletelés után. Bélszínt soha ne klopfoljuk, mert szétzúzzuk a rostokat.
A legtöbb grillétel elkészítéséhez 15-20 percre van szükség. Kivétel ez alól a marha, amelyet hosszasan kell a rácson forgatni, legalábbis jól átsütve szeretjük a steaket.

Exit mobile version