Grill-party a szabadban

Szili Zsófi | 2004. Május 07.
A kora õszi idõjárás még tartogat lehetõséget egy-két kerti party megrendezésére, aminek mi más lehetne a csúcspontja, mint a grillezés. Íme, néhány tuti recept és praktikus tanács, hogy vendégeink végül nehogy hoppon maradjanak.




• Csak akkor kezdjünk el faszénen grillezni, ha a szén már parázslik!
• A kerti sütéshez mindig friss húst használjunk – ne tároljuk mélyhűtőben.
• Pácoláskor használjunk fémedényt – műanyagban könnyen bepállik a hús.
• Ha a bepácolt, befűszerezett húst alufóliába csomagoljuk, akkor megpárolódik, és nem ég meg.
• Grillezés előtt ne sózzuk meg a húst, mert az nedvességet von el.
• A hússzeletek ne legyenek túl vastagok, mert akkor nem sülnek át!
• A húsokat soha ne szúrjuk meg villával, mert kifolyik belőlük a húslé és kiszáradnak. Használjunk inkább lapátkanalat vagy hússütő csipeszt, és azzal forgassuk a húsokat.
• A parázson való sütésnél a tűz erősségét a parázs szét -vagy összehúzásával, hamuval történő beszórással szabályozhatjuk.
Exit mobile version