Sörös-mustáros grillezett sertéshús

Szili Zsófi | 2004. Május 07.

Hozzávalók:

4 szelet sertéshús
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
grill fűszerkeverék
1 evőkanál borecet
1 dl világos sör
2 babérlevél, őrölt bors, só

Elkészítése:

Keverjük össze a mustárt, az ecetet, az olajat, a petrezselymet és a kockákra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a sört is. Tegyük bele a babérleveleket, és forgassuk bele a grill fűszerkeverékkel bedörzsölt húst is. Fedjük le folpackkal, és 2 órára tegyük hűtőbe. 2 óra múlva a húsról konyhai papírtörlővel óvatosan itassuk fel a zsiradékot, és a szeletek mindkét oldalát hintsük meg sóval. Grillezzük 10-10 percig, közben kenegessük a mártással.

Exit mobile version