Spárgaleves

nlc | 2004. Május 10.

Hozzávalók:

• egy köteg spárga
• 3-4 krumpli
• olívaolaj
• 1 kis hagyma
• só, bors

Elkészítése:

Pucoljuk meg és vágjuk nagy darabokra a krumplit. A spárgát vágjuk apró darabokra, tegyük félre 5-6 spárga fejét.
A hagymával tegyük fel főni kb. 2 l meleg vízben. Sózzuk, borsozzuk. Amikor megpuhult, átpasszírozzuk vagy turmixoljuk. Közben a kihagyott spárgafejeket főzzük meg, és azzal, valamint apróra vágott mentalevelekkel díszítsük a levest.

Jövő hétfőn a harmadik résszel jelentkezünk a nagyon profi, Ariston által szolgáltatott konyhából, ahol saját kezünkkel gyúrunk tésztát a lasagnehoz, készítünk házi tortellinit és megtanulunk még két alapszószt!

Exit mobile version