Almás heringsaláta és toast-falatok

Nők Lapja Café | 2004. Május 13.
Még a hétvége elõtt váltsunk könnyebb mûfajra! Elõ a zöldségekkel, a hallal, mixeljünk egy finom salátát, és hívjuk meg barátainkat egy kis falatozásra. Egyszerû, de nagyszerû!




Almás heringsaláta

Hozzávalók:





• 1 fej vöröshagyma
• 2 alma (golden)
• 2 fehérrépa (főtt)
• 2 evőkanál majonéz
• 1 dl joghurt
• 3-4 evőkanál tejföl
• fél citrom
• 4 ecetes hering
• őrölt bors
• só

Elkészítése:

A hagymát kockákra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és a húsukat apró kockákra vágjuk. A répákat felkarikázzuk. A majonézt, a joghurtot, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A heringről a levet leöntjük. Salátástálban a répát, az almát és a hagymát óvatosan összekeverjük, a joghurtos szósszal leöntjük, és óvatosan megkeverjük. Tányérokra osztjuk, rárakjuk a heringeket, és kaporral díszítve, frissen tálaljuk. Rozskenyeret vagy barna kenyeret kínálunk hozzá.

Variáció
Hering helyett más konzerv ecetes hallal is készíthetjük. Salátánk főfogássá lép elő, ha a joghurtos szósz hozzávalóinak mennyiségét megkettőzzük, adunk még hozzá 25 dkg reszelt fejes káposztát és 60 dkg kockákra vágott főtt burgonyát.


Toast-falatok


Hozzávalók:

• 4 szelet toast-kenyér
• 1-1 piros és zöld húsú paprika
• 8 koktélvirsli
• majonéz
• 2 póréhagyma


Elkészítése:






A kenyeret pirítsuk meg, ha kihűlt, kenjük meg majonézzel, majd az átló mentén vágjuk ketté a kenyérszeleteket.

A megtisztított paprikát és a virslit vágjuk fel vékony csíkokra. A póréhagymát tisztítsuk és mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A póréhagyma-, a paprika- és virslicsíkokból készítsünk 8 „csokrot”, s ezeket rakjuk a pirított kenyérszeletekre.


 




Exit mobile version