Alma hússalátával töltve és kókusz varázs

Nők Lapja Café | 2004. Május 18.
Mai ajánlatunkban egy gyümölcsös húsos finomságot javaslunk, és mellé egy nyáridézõ koktélt. Ráadásul alkohol nélkül, ebédre is fogyaszthatóan.




Alma hússalátával töltve

Hozzávalók





• 4 db nagyobb savanykás ízű alma
• 1 db citrom
• 100 g burgonya
• 100 g konzerv uborka
• 200 g sertés párizsi
• 1 db tojás
• 3 dl olaj
• 0,5 dl tejszín
• só, őrölt bors, mustár


Elkészítése

A tojást szétválasztjuk. A sárgájához kevés mustárt és citromlevet adva állandó erőteljes keverés mellett először cseppenként, majd folyamatosan csurgatva hozzáadjuk az olajat (majonéz készítése). Az elkészült mártást hűtőszekrénybe tesszük. A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk az uborkával és a párizsival együtt.

Az almát megmossuk, tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk. A kivájt gyümölcsöt is a burgonyához hasonlóan felvágjuk, és hozzáadjuk. A kivájt almát és a kalapot citromlével ízesített vízben megabáljuk, a vízbe téve újraforrásig hagyjuk benne, majd kivéve lecsurgatjuk és kihűtjük. Az elkészített majonéz felét a tejszínnel annyira felhígítjuk, hogy a feldarabolt anyagokat összefogja, ne folyjon szét. Az összekevert alapanyagokat sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, hűtőszekrénybe tesszük kb. fél óráig, majd megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, és a kivájt almákba töltjük, végül a levágott szeleteket visszahelyezzük a betöltött almákra.

Amennyiben megmarad a salátából, a tál aljára helyezzük, rátesszük a megtöltött almákat és az éppen otthon lévő zöldséggel vagy gyümölccsel díszítjük. Fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk. A megmaradt majonézt a maradék tejszínnel tartárrá alakítjuk, és az alma mellé külön tálaljuk.


Kókusz varázs



Hozzávalók

• 1 db banán
• 1 evőkanál méz
• 2 dl natúr joghurt
• 1 zacskó vaníliás cukor
• 5 dkg kókuszreszelék
• 2 cl kókusztej


Elkészítése

Első lépésként a kókusztejet kell elkészítenünk a következőképpen:
30 dkg kókuszreszelék
5 dl tej

A tejet langyosítsuk meg (maximum 40-50 Celsius-fok) és a kókuszreszeléket keverjük hozzá. 30 percig tartsuk ezen a hőmérsékleten, majd szűrjük le a tejet és a kókuszreszelékből préseljük ki a maradék tejet.

A banánt, a mézet, a joghurtot és a vaníliás cukrot turmixgépben keverjük össze. Töltsük hozzá az előzőleg elkészített kókusztejet és a kókuszreszeléket, majd ismét keverjük meg. Jéghidegen szervírozzuk. Egy cikk ananásszal díszítsük.



Exit mobile version