Papfojtó tészta

JaK | 2004. Május 19.

• 1 kg liszt
• 1 tojás
Langyos víz (azért kell hozzá keverni, hogy belülről is megfőjön, amit a sok tojásos tészta nem enged meg)

1. A tésztát kinyújtjuk. (Aki olyan szerencsés, hogy van otthon tésztagépe, azzal, akinek nincs, a jól bevált sodrófával.)
2. Hogy a kést ne kelljen végighúzni az asztalon, felhajtogatjuk a tésztát. Figyeljünk a hajtásnál, hogy a vége mindig felfelé legyen, így csak fel kell csippenteni amikor szétrázzuk a széles metélt (pappardelle) jellegű darabokat.
3. Egy csíkot megfogunk, a végét összecsippentjük, majd sodró mozdulattal a tenyerünkben sodrunk egyet, és itt leszakítjuk. Egy darab kb 10 cm hosszú.
4. Sós vízben megfőzzük.

Exit mobile version