Kecskesajtos brokkoli

nlc | 2004. Május 28.
Brokkoli brokkoli hátán. Vegetáriánusok sonka nélkül készítsék, húsbarátok meg semmit ne változtassanak. A kecskesajt pedig igazán egyedi ízt ad majd neki! Nagyon jó étvágyat!





Hozzávalók:

• 60 dkg brokkoli
• 30 dkg sovány sonka
• 10 dkg kecskesajt
• 1,5 dl tejszín
• 1 tojás
• 5 dkg reszelt sajt
• 6 evőkanál zsemlemorzsa
• 2 késhegynyi szerecsendió
• a sütéshez 4 dkg vaj


Elkészítése:

A megtisztított brokkolit egészben hagyva, sós forró vízben félpuhára főzzük. Lecsöpögtetjük, amikor kissé kihűlt, rózsákra szedjük, és serpenyőben, felforrósított vajban 5 percig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, és meghintjük szerecsendióval. Kivajazott sütőtálra terítjük, és egyenletesen elosztjuk rajta a kis kockákra vágott sonkát.


Egy csészében kevergetve megpuhítjuk a kecskesajtot, hozzákeverjük a tejszínt, a felvert tojást, a reszelt sajt felét, és jól megsózzuk, megborsozzuk. A mártást rákenjük a brokkolira, meghintjük zsemlemorzsával, és a maradék reszelt sajttal. Forró sütőben 10 percig sütjük, és azonnal tálaljuk.

Exit mobile version