Narancsos kacsa nyárson
Hozzávalók:
2 kacsacomb
3 narancs
1 kávéskanál olaj
3 cl narancslikőr
20 dkg szalonna
10 kisebb gomba
citromlé
4 cső csemege kukorica
őrölt bors
só
Elkészítése:
A combokat bőröstől feldaraboljuk. 1 narancs levét kinyomjuk, és a levet az olajjal meg a narancslikőrrel összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a húsdarabokat, és 2 órát hűtőben állni hagyjuk. A szalonnát felkockázzuk. A maradék narancsokat meghámozzuk és negyedekre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, majd citromlével meglocsoljuk. Váltakozva nyársra húzzuk a húsdarabokat, a narancsgerezdeket, a szalonnakockák és a gombákat. Grillen pirosra sütjük, időnként a mártással megkenegetjük. A kukoricát lobogó sós vízben félig megfőzzük, majd olvasztott vajjal megkenjük, és grillezzük.
Fortély: Ropogós lesz a hús, ha a sütés vége előtt mézzel megkenjük, mielőtt levennénk a nyársról.
Citromos koktél
Hozzávalók 2 adaghoz
8 púpozott kk. instant citromízű tea
másfél citrom
1 korty brandy vagy rum
fehér kandiscukor
1/2 l víz
Elkészítése
Egy citromot mossunk meg, vékonyan hámozzuk meg, és a héját finoman szeleteljük fel. A citromhéjat a vízzel, a teával és a hámozott citrom levével főzzük fel. Az italt két pohárba osszuk el, és adjunk hozzá egy-egy korty rumot vagy brandyt. Citromkarikákkal és kandiscukorral kínáljuk.