Pikáns zellersaláta

nlc | 2004. Május 28.
Zelleres, halacskás finomság, hozzá kapribogyó, balzsamecet és parmezán. Ugye nem kell hozzá nagy útmutatás, hogy melyik országra asszociáljunk?





Hozzávalók:

• 1 fej zeller
• 1 szál angol zeller
• 10 dkg parmezán sajt
• 1 csomag friss zsázsa
• 1 evőkanál kapribogyó
• 2 db olajos szardella filé (konzerv)
• 2 evőkanál balzsamecet
• 1 citrom
• olívaolaj
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A zellergumót meghámozzuk, feldaraboljuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, csipetnyi sóval megszórjuk, összeforgatjuk 1 evőkanál olívaolajjal, és 20 percre félretesszük. Közben a másik zellert is felszeleteljük, a sajtot forgácsokra szeljük. Darabokra szedjük a szardellafilét, apróra tépkedjük a zsázsát, összekeverjük a kapribogyóval, 1 evőkanál balzsamecettel, 4 evőkanál olívaolajjal, és megszórjuk frissen őrölt borssal. Összekeverjük a két adagot, és salátástálba tesszük.

Exit mobile version