Cseresznyés-málnás parfé

nlc | 2004. Június 25.





Hozzávalók:

• 6 dl tejszín
• 36 szem cseresznyebefőtt
• 5 tojássárgája
• 12,5 dkg cukor

A szószhoz
• 1,5 dl tejszín
• 5 dkg porcukor
• 5 dkg áttört málna


Elkészítése:

A tejszínt három részletben habbá verjük. 12 cseresznyét lecsöpögtetünk, és apróra vágjuk. Vízgőzben a tojássárgákat felverjük a cukorral, és állandóan kevergetve, kislángon sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, kihűlésig keverjük, így kétszeres mennyiségű habot kapunk. Belekeverjük az apróra vágott cseresznyét és a tejszínhabot. 4 darab 1,5 dl-es pudingformába osztjuk a krémet, és 12 órára hűtőbe tesszük. A szószhoz a tejszínt, a porcukrot és az áttört málnát habbá verjük. A parfét desszertestányérok közepére borítjuk, majd a szósszal körülöntjük. Cseresznyével, málnával díszítjük.

Gyorsabban dermed meg a parfé, és a tojás sem válik csomóssá, ha a formát jégkockával teli salátástálba tesszük.

Exit mobile version