Cseresznyés puding

nlc | 2004. Június 25.
Igazi, búzadarás puding, persze nem pudingporból! A cseresznye ráadásul még jól is mutat! Olyan, mintha igazi torta lenne. Fanyar gyümölcsök kedvelõi meggybõl is készíthetik! Jó étvágyat!





Hozzávalók:
(6 személyre)

• 5 dl tej
• 10 dkg búzadara
• 2 tojás

A töltelékhez
• 30 dkg cseresznye
• 2 dl víz
• 12,5 dkg cukor


Elkészítése:

A tejet felforraljuk, beleszitáljuk a búzadarát, 10 percig főzzük, majd ugyanennyi ideig állni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, simára keverjük a tojássárgákkal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a darás krémbe forgatjuk. A vizet a cukorral felforraljuk, 5 percig főzzük benne a kimagozott a cseresznyét, majd lecsöpögtetjük, és a darás krémbe keverjük. Kerek tortaformába simítjuk, és vízgőz felett, meleg sütőben készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, tálra borítjuk. Cseresznyével díszíthetjük.

Exit mobile version