Cseresznyeszorbet

nlc | 2004. Június 25.





Hozzávalók:

• 4 dl víz
• 40 dkg cukor
• 50 dkg cseresznye
• 1 evőkanál citromlé

A díszítéshez
• cseresznye
• mentalevél



Elkészítése:

A vizet és a cukrot állandóan kevergetve kislángon a cukor teljes olvadásáig főzzük, felforraljuk, a forrástól számított 2 percig főzzük, végül kihűtjük. A kimagozott cseresznyét és a citromlét robotgéppel pürésítjük, majd hozzáadunk 4 dl szirupot, és újra mixeljük, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Legalább 30 percre fagyasztóba tesszük. Tálaláskor gombócokat szedünk belőle, kelyhekbe töltjük, cseresznyével és mentalevéllel díszítjük.


Különlegesebb ízt kapunk, ha néhány csepp vaníliaaromát is teszünk a pürébe.
Ha nem fogy el egyszerre az egész szorbet, jól zárható dobozban a fagyasztóban még 15 napig tárolhatjuk.

Exit mobile version