Cseresznyeleves

nlc | 2004. Július 02.





Hozzávalók:

• 1 kg cseresznye
• 20 dkg cukor
• 2,5 dl víz
• csipetnyi őrölt fahéj
• 1 kávéskanál kukoricakeményítő


Elkészítése:

A cukrot a vízben oldódásig keverjük, majd a fahéjat is hozzáadva felforraljuk. Beletesszük a kimagozott cseresznyét, és puhára főzzük.
A kukoricakeményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a cseresznyéhez adjuk, és összeforraljuk. Hidegen vagy melegen, az étkezés végén kínáljuk.

Variáció

Elzászi módra, vörösborral is készíthetjük: a cseresznyét fele-fele arányú vízbe és borba keverjük, cukorral, sóval ízesítjük, és kevés borssal megszórjuk. A tányérokba pirítósszeleteket teszünk, erre öntjük a levest.

Exit mobile version