Burgonyatorta

nlc | 2004. Július 09.






Hozzávalók:




• 50 dkg fagyasztott leveles tészta
• 1,5 kg burgonya
• 1 fej vöröshagyma
• 1 tojás
• 2 dl tejföl
• szerecsendió
• őrölt bors
• só



Elkészítése:

A tésztát felengedjük, és a felét tortaformába nyomkodjuk, de a szélén hagyunk egy keveset. A meghámozott burgonyát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. Váltakozva a kibélelt formába rétegezzük, közben fűszerezzük. Visszahajtjuk rá a tészta szélét, és befedjük vele a krumplit, a széleit jól összenyomkodjuk. A közepére lyukat vájunk “kéménynek”, amelyen a gőz eltávozhat. Tojásfehérjével ráragasztjuk a maradék leveles tésztából kivágott mintákat a tortára, majd átkenjük az egészet tojássárgájával. Közepesen meleg (190 fokos) sütőben másfél óráig sütjük. Ha nagyon pirulna, fedjük le sütőpapírral vagy alufóliával. 10 perccel a sütés befejezése előtt tejfölt öntünk a “kéménybe”. Melegen tálaljuk, salátát adunk mellé körítésnek.

Exit mobile version