Babsaláta koktélparadicsommal

nlc | 2004. Július 20.





Hozzávalók:

• 250 gr koktélparadicsom, elfelezve
• 4 ek. olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
• 2 közepes vöröshagyma finomra vágva
• 2 teáskanál friss rozmaring apróra vágva
• 800 gr fehérbab konzerv
• 5 ek. balzsamecet
• 50 g parmezán (darabok)
• a tálaláshoz radicchiolevelek


Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy sütőpapírra tegyük a paradicsomokat a vágott felükkel felfelé, locsoljuk meg egy ek. olajjal, sózzuk, borsozzuk. 15 percig süssük, majd tegyük félre.
A maradék olajat melegítsük fel egy serpenyőben. Tegyük bele a fokhagymát, a hagyma felét, a rozmaringot, sót, borsot. Közepes lángon addig főzzük, amíg meg nem puhul.
Tegyük bele a babot és az ecetet, melegítsük át, és tegyük bele a maradék hagymát. Tegyük egy tálra, a tetejére jöhet a parmezán, a paradicsomok, hintsük meg kevés rozmaringgal, és tegyünk radicchiodarabokat a szélére.

Exit mobile version