Hozzávalók 4 személyre:
fél kg eper
15 dkg porcukor
só
1 citrom
fahéj, szegfűszeg
5 dkg étkezési keményítő
5 cl triple sec likőr
2 dl tejszín
Elkészítése:
4-5 szem epret felcikkezünk, kevés porcukorral meghintjük, és félretesszük. A maradék epret kevés cukorral és csipetnyi sóval ízesített vízben puhára főzzük. A citrom héját lehámozzuk, fahéjjal és szegfűszeggel kevés vízben felfőzzük, majd leszűrjük. Így egy fűszerkivonatot kapunk, ezt és a likőrt a levesbe keverjük. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, és a levest ezzel besűrítjük. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, és folyamatosan keverve beledolgozzuk a tejszínt. Kevés cukorral és a citrom levével ízesítjük. Jól lehűtjük, végül tálaláskor hozzáadjuk a felcikkezett epret.