Eperkrémleves

nlc | 2004. Július 23.
Alkoholos variáns eperbõl. Igazi nyári kényeztetés, a hõségben ebédhelyettesítõnek is jó! A tejszíntõl krémes, a citromtól friss, a fahéjtól aromás. Ha már nem sikerül epret szerezni, málnával is kipróbálhatod!

Hozzávalók 4 személyre:

• fél kg eper
• 15 dkg porcukor
• só
• 1 citrom
• fahéj, szegfűszeg
• 5 dkg étkezési keményítő
• 5 cl triple sec likőr
• 2 dl tejszín

Elkészítése:

4-5 szem epret felcikkezünk, kevés porcukorral meghintjük, és félretesszük. A maradék epret kevés cukorral és csipetnyi sóval ízesített vízben puhára főzzük. A citrom héját lehámozzuk, fahéjjal és szegfűszeggel kevés vízben felfőzzük, majd leszűrjük. Így egy fűszerkivonatot kapunk, ezt és a likőrt a levesbe keverjük. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, és a levest ezzel besűrítjük. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, és folyamatosan keverve beledolgozzuk a tejszínt. Kevés cukorral és a citrom levével ízesítjük. Jól lehűtjük, végül tálaláskor hozzáadjuk a felcikkezett epret.

Exit mobile version