Meggybefõtt borral

nlc | 2004. Július 30.
Az alkohol kiválóan tartósít, hiszen fertõtlenít, így megakadályozza az oda nem való dolgok tenyészetét. Arról nem is beszélve, hogy finom! Ez a recept ráadásul még cukorbetegeknek is ajánlott!





Hozzávalók:

• 5 kg meggy
• 1 l vörösbor
• 110 ml Polisweet
• 1 dkg nátrium-benzoát


Elkészítése:

5 kg hibátlan meggyet leszárazva nagyobb tálba teszünk. Ráöntünk 1 liter vörösbort és 110 ml Polisweetet, 1 dkg nátrium-benzoátot hozzáadva addig kevergetjük, amíg el nem olvad. Ekkor a meggyet üvegekbe szedjük, lekötjük és kigőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni.

Cseresznyét és szilvát is tehetünk el hasonló módon, ízesítésül szegfűszeget és fahéjat tehetünk bele. Cukorbetegeknek is ajánlott!

Exit mobile version