Sárgabarackdzsem citromfûvel

nlc | 2004. Július 30.
A leginkább hagyományos lekvárkedvenc megbolondított változata. A citromfû gondoskodik arról, hogy az édes ízt még inkább kiemelje.





Hozzávalók:

• 1 kg kimagozott sárgabarack
• fél marék citromfű
• 15-20 dkg méz
• késhegynyi tartósítószer
• pár szem barackmag


Elkészítése:

A barackot feldaraboljuk, egy fazékba téve a finomra vágott citromfűvel elkeverjük, beleadjuk a barackmagokat. Addig főzzük, amilyen sűrűre akarjuk. A mézet a vége felé keverjük bele, azzal már csak pár percig főzzük.
Előmelegített üvegekbe töltjük, a tetejére vagy a két fólia (két réteg folpack) közé tartósítószert szórunk. Szárazdunsztba tesszük.

Exit mobile version