Paradicsomlé nem dobozból

nlc | 2004. Augusztus 06.
Ha éppen nem akarsz gyümölcslevet venni, hanem elkészítenéd magadnak, itt a remek alkalom. Megszokott és különleges változatokkal is elõálltunk!





Hozzávalók:

• paradicsom
• víz
• kevés só
• zellerlevél
• 1 vöröshagyma (ízlés szerint)


Elkészítése:

A paradicsomot felaprítjuk, kevés vízzel 15 percig főzzük, átpasszírozzuk. A sűrű levet újra felforraljuk, üvegekbe töltjük, szárazgőzbe tesszük. A paradicsomlébe ne tegyünk cukrot, inkább sót, de csak a főzésnél ízesítsük. Lehet bele zellerlevelet főzni, esetleg egy egész vöröshagymát, amit passzírozáskor szedjünk ki. Az eredmény sűrű lé lesz, levesfőzéshez, iváshoz hígítani kell.

Exit mobile version