Barackos tortácska

nlc | 2004. Augusztus 13.
Édesség sok-sok finom barackkal, túróval, tejjel. Ráadásul mindenkinek egy egész torta jut. Hát nem remek? Ha nincs már friss barack, próbálkozz befõttel!





Hozzávalók:

• 20 dkg tehéntúró
• 2 dkg cukor
• 4 evőkanál olaj
• 6 dl tej
• 1 tasak vaníliás cukor
• 14 dkg liszt
• fél teáskanál sütőpor
• 30 dkg őszibarack
• 2 evőkanál ásványvíz
• só


Elkészítése:

8 dkg túrót, a cukrot, az olajat, a tejet, a vaníliás cukrot és csipetnyi sót összekeverünk, majd a sütőporral elvegyített liszttel összegyúrjuk. 4 kis tortaformát megtöltünk a tésztával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék túrót az ásványvízzel összekeverjük. A barackokat gerezdekre vágjuk, néhány gerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit apró kockákra vágjuk, és a túróhoz keverjük. A tortákat megtöltjük a túróval, és a barackkal feldíszítjük.

Exit mobile version