Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró
2 dkg cukor
4 evőkanál olaj
6 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
14 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
30 dkg őszibarack
2 evőkanál ásványvíz
só
Elkészítése:
8 dkg túrót, a cukrot, az olajat, a tejet, a vaníliás cukrot és csipetnyi sót összekeverünk, majd a sütőporral elvegyített liszttel összegyúrjuk. 4 kis tortaformát megtöltünk a tésztával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék túrót az ásványvízzel összekeverjük. A barackokat gerezdekre vágjuk, néhány gerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit apró kockákra vágjuk, és a túróhoz keverjük. A tortákat megtöltjük a túróval, és a barackkal feldíszítjük.