Pikáns tejfölös csirkesaláta

nlc | 2004. Augusztus 13.

Hozzávalók:
(6 személyre)

• 90 dkg csirkehús
• 4 citrom (leve)
• 1 uborka
• 12 retek
• 2 dl tejföl
• 2 evőkanál almaecet
• 1 evőkanál apróra vágott kapor
• 2 evőkanál apróra vágott snidling
• színes bors
• őrölt bors
• só

Elkészítése:

A csirkehúst vastag szeletekre vágjuk, és gőzben puhára főzzük. A húst, a citromlét és 2 csipetnyi sót salátástálban összekeverünk, majd folpackkal lefedjük, és hűtőben 1 órát állni hagyjuk. A retkeket és az uborkát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban simára keverjük a tejfölt az ecettel és csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a húst, az uborka- és a retekkarikákat, 2 kávéskanál durvára tört színes borsot és a snidlinget. Frissen tálaljuk.

Adhatunk mellé héjában főtt burgonyát.

Exit mobile version