Zöld metélt juhsajttal

nlc | 2004. Augusztus 13.
A különleges hozzávalók (fenyõmag, ricotta) ne riasszanak el senkit, kis utánajárással beszerezhetõek. Mindenesetre az olaszos ízek kulcsai mindketten. A juhsajt már csak a mû koronája.





Hozzávalók:

• 40 dkg zöld metélt
• 10 dkg juhsajt
• 10 dkg ricotta túró
• 4 dkg fenyőmag
• 1 fej vöröshagyma
• 3 dkg vaj
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A hagymát finomra vágjuk, és kislángon egy lábosban, a vajban megpároljuk. A fenyőmagot durvára, a sajtot kockákra vágjuk. A ricottát egy edénybe tesszük, hozzákeverjük a felkockázott sajtot meg a fenyőmagot, és borssal ízesítjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd beleforgatjuk a pirított hagymába. Hozzáadjuk a ricottás keveréket, gyorsan összekeverjük, és már tálaljuk is.

Exit mobile version