Görög töltött paradicsom

nlc | 2004. Augusztus 17.
Ez az étel paprikából is elkészíthetõ, legjobb, ha a két variáció egymás mellé kerül a tepsibe. A neve pedig ne tévesszen meg, korántsem olyan nehéz étel, mint a mi töltött paprikánk.

Hozzávalók:





• 2 tk. olívaolaj
• 1 kis hagyma finomra vágva
• 2 csésze megfőzött spenót apróra vágva
• 1 tk. szárított bazsalikom
• 4 csésze kenyérkockák
• 1 tojás
• 30 dkg feta
• só
• bors
• 6 paradicsom, aminek kiszedtük a belsejét


Elkészítése:

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és tegyük bele a hagymát. Süssük, amíg átlátszó lesz. Egy tálban keverjük össze a hagymát a többi hozzávalóval, kivéve a paradicsomot. A keveréket töltsük a paradicsomokba. Süssük előmelegített forró sütőben 15 percig.
Exit mobile version