Padlizsánsaláta

nlc | 2004. Augusztus 17.
A padlizsánkrém valójában egy igen finom elõétel. Érdemes kipróbálni a görög szokást, hogy minél több elõételt rendeljünk, amit közösen fogyasztunk el. És ezt ne hagyjuk ki!





Hozzávalók:

• 2 közepes padlizsán
• 4 gerezd fokhagyma
• 2 meghámozott, feldarabolt paradicsom
• só, bors
• friss petrezselyem feldarabolva
• 1 tk. oregano
• 1/3 csésze olívaolaj
• 6 tk. vörösborecet


Elkészítése:

Forró sütőben süssük a padlizsánokat 45-50 percig. Ezzel megelőzzük, hogy keserűek legyenek. Ráadásul a héjuk is könnyen lehúzható lesz. Ezt tegyük is meg, és vágjuk a húsát apró darabokra. Mindenképpen fa eszközt használjunk.

Egy mozsárban vagy nem fémből készült tálban keverjük a padlizsánhoz a szétnyomott fokhagymát. Egy faeszközzel nyomjuk szét még jobban, adjuk hozzá a paradicsomot, a sót és a borsot, és a többi fűszert. Jöhet bele az olívaolaj és az ecet. Kóstoljunk meg, adhatunk még hozzá olajat vagy ecetet, ha kell. A fő, hogy sűrű és lágy legyen. Hidegen, előételként tálaljuk, pirítóssal vagy kenyérrel.

Exit mobile version