Csokis-diós krém

nlc | 2004. Augusztus 26.





Hozzávalók:

• 20 dkg csokoládé
• 1 evőkanál instant kávé
• 3 evőkanál víz
• 3 dkg vaj
• 4 tojás
• 8 dkg dió


Elkészítése:

A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd a vízzel és a kávéporral kis lábasba tesszük, és vízgőzben sima krémmé főzzük. Hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Levesszük a tűzről, és a tojássárgákat is hozzáadjuk. A diót durvára vágjuk (néhány gerezdet félreteszünk), és a krémhez keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. Üvegkelyhekbe töltjük, és dióval díszítjük. Tálalásig hűtőbe állítjuk.


Jó tudni

A csokoládé akkor áll el sokáig, ha hideg helyen tartjuk. Könnyen megolvaszthatjuk, ha előtte kis darabokra tördeljük.

Exit mobile version