Csirkehúsleves póréhagymával

nlc | 2004. Szeptember 03.

Hozzávalók:

• 2-2 póréhagyma és csirkecomb
• 1 csirkemell
• 1 tyúkhúsleveskocka
• 1 csokor petrezselyem
• 1 evőkanál (babérlevél, zsálya, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom) szárított fűszerkeverék
• 3 evőkanál mazsola
• 1 kávéskanál őrölt bors
• só

Elkészítése:

A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a csirke bőrét lehúzzuk. Másfél liter vízben megfőzzük a leveskockákat, teatojásban beletesszük a fűszerkeveréket, a póréhagymát, a csokorban hagyott petrezselymet, végül a csirkehúst, és megsózzuk, megborsozzuk. Lefedjük, lassan felforraljuk, majd takaréklángon, gyöngyöztetve főzzük tovább. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a petrezselymet és a fűszerkeveréket. Egy tálra tesszük a csirkehúst, hűlni hagyjuk, majd lefejtjük a csontról, és kis kockákra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, megborsozzuk, és beletesszük a langyos vízben áztatott és leöblített mazsolát. Összekeverjük, és még néhány percig kislángon főzzük.

Vékony szelet fehér kenyeret kínáljunk hozzá. A mazsolát apróra vágott aszalt szilvával is helyettesíthetjük.

Exit mobile version