Hozzávalók:
40 dkg uborka
2 csirkemell
25 dkg metélt tészta
2 citrom (leve)
1 fej hagyma
1 cm gyömbér (darabka)
1 kávéskanál kömény
1 kávéskanál fűszerpaprika (piros)
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál curry
4 koriandermag
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olaj
só
Elkészítése:
Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az őrölt fűszereket és 4 dl vizet. Összekeverjük, felforraljuk, sóval ízesítjük, és 15 percig főzzük. A csirkemellet hosszú, vékony szeletekre vágjuk, a levesbe tesszük a felkockázott uborkával és padlizsánnal, és 25 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és a főzés vége előtt 5 perccel a leveshez adjuk. A tűzről levéve citromlével ízesítjük, korianderrel megszórva, citromkarikákkal díszítve tálaljuk.