Tésztás csirkeleves

nlc | 2004. Szeptember 03.

Hozzávalók:

• 4 cm gyömbér (darabka)
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 csokor metélőhagyma
• 2 liter csirkehúsleves (leveskockából)
• 50 dkg csirkemellfilé
• 1 kávéskanál szemes bors
• 1 kis fűszerpaprika (piros)
• 2 evőkanál szezámmag
• 2 evőkanál szójaszósz
• 15 dkg metélt tészta
• 4 evőkanál koriander (apróra vágott)
• őrölt bors
• só

Elkészítése:

A gyömbért meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát kettévágjuk. A metélőhagymát apróra vágjuk. A húslevest lábasba öntjük, beletesszük a csirkehúst, felforraljuk, 10 percig kislángon főzzük, közben a keletkező habot eltávolítjuk. Beletesszük a fokhagymát, a gyömbért, a szemes borsot, sót, 1 evőkanál apróra vágott metélőhagymát, és 40 percig forraljuk, közben a habot leszedjük. A húst kivesszük, langyosra hűtjük, és felkockázzuk. A paprikát hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A szezámmagot teflonban megpirítjuk. A húslevest áttörjük, hozzáadjuk a húst, és újból felforraljuk. Beletesszük a tésztát, 5 percig főzzük, majd kislángra téve hozzáadjuk a maradék metélőhagymát, a szójaszószt, és felforraljuk. Levesestálba öntjük. Mellétesszük a paprikát, a koriandert és a szezámmagot, hogy mindenki ízlése szerint fűszerezhesse az ételt.

Exit mobile version