Szõlõvel töltött húsgombóc

nlc | 2004. Szeptember 28.





Hozzávalók:

• 16 szem nagy fehér szőlő
• 50 dkg darált marhahús
• 20 dkg darált sertéshús
• 2 tojás
• 8 ek. zsemlemorzsa
• 1 ek. őrölt kömény
• 6 friss, finomra vágott mentalevél
• őrölt bors
• só
• olaj a sütéshez


Elkészítése:

A szőlőszemeket megmossuk, megszárítjuk, és félretesszük. Nagy tálban összekeverjük a finomra darált húsokat, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a köményt, a mentát, és sóval, borssal ízesítjük. Amikor összeállt a massza, 12 kis gombócot formázunk, majd a gombócokba az ujjunkkal mélyedést vájunk. Egy-egy szőlőszemet teszünk a közepükbe, és újra gombóccá formázzuk.
A gombócokat forró olajba tesszük., és állandóan forgatva minden oldalukat megsütjük, majd itatósra szedjük. Kissé hagyjuk kihűlni, és lehetőleg azonnal tálaljuk.

Exit mobile version