Tonhalas burger mozzarellával

nlc | 2004. Szeptember 28.





Hozzávalók:

• 1 mozzarella golyó
• 30 dkg tonhal (konzerv)
• 4 ek. zsemlemorzsa
• 1 gerezd fokhagyma
• 10 dkg főtt rizs
• fél dl paradicsompüré
• 1 ek. finomra vágott snidling
• fél kk. finomra vágott kakukkfű
• 1 ciabatta kenyér vagy baguette
• 8 jégsalátalevél
• őrölt bors
• só
• olaj a sütéshez


Elkészítése:

A mozzarellából négy szeletet vágunk, a tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, a hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, a főtt rizst, a paradicsompürét, a snidlinget, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük.
A masszát négy részre osztjuk, és olajban mindkét oldalukat megsütjük. Négy részre osztjuk és félbevágjuk a kenyeret, kibéleljük salátalevelekkel, mindegyikbe egy húspogácsát és egy mozzarellaszeletet teszünk.

Exit mobile version