Zöldséges ciabatta

nlc | 2004. Október 22.





Hozzávalók:

• 4 ciabatta kenyér
• 2 fej vöröshagyma
• 2 cukkini
• 3 paradicsom
• 25 dkg kecskesajt
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 evőkanál balzsamecet
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A hagymát, a cukkinit és a paradicsomot vékony karikákra vágjuk, egy tálban olívaolajba forgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Serpenyőbe téve 5 percig sütjük, majd visszaöntjük a tálba, és meglocsoljuk balzsamecettel. A kenyereket félbevágjuk, és forró sütőben megpirítjuk. A kissé kihűlt kenyerekre tesszük a felkarikázott sajtot, elosztjuk rajtuk a sült zöldséget, majd rátesszük a kenyér másik felét. 2 percre visszatoljuk a sütőbe, csak addig, amíg a sajt egy kissé megolvad. Azonnal tálaljuk.

Variáció

Amikor más zöldségek szezonja következik, grillezhetünk akár gombát vagy padlizsánt is a szendvicshez.

Exit mobile version