Sajtos rakott sütõtök

nlc | 2004. Október 29.





Hozzávalók:

• 60 dkg sütőtök
• 60 dkg kenyér
• 2,5 dl + 1 dl tejszín
• 5 dkg vaj
• 15 dkg reszelt sajt
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 kávéskanál curry
• őrölt bors
• só



Elkészítése:

A 2,5 dl tejszínhez adjuk a curryt, a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A kenyér héját levágjuk, a kenyérbelet felkockázzuk, és teflonban, a vajban megpirítjuk. A sütőtököt is kockákra vágjuk. Kivajazott jénai vagy agyagedénybe rétegezzük a tököt, a kenyeret, a reszelt sajtot és 2-2 evőkanál tejszínt. Minden réteget megsózunk, és megborsozunk. A forma háromnegyedéig folytatjuk a rétegezést, és a tejszínnel fejezzük be. 2 réteg alufóliával lefedjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Amikor kész, az alufóliát levesszük, 1 dl tejszínnel meglocsoljuk, a maradék reszelt sajttal megszórjuk, és aranyszínűre grillezzük.

Variáció
Amikor az étel megsült, 3 dl besamelhez kevert 3 tojással meglocsoljuk, és 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk. Aranyszínűre grillezzük.

Exit mobile version