Hozzávalók:
60 dkg sütőtök
60 dkg kenyér
2,5 dl + 1 dl tejszín
5 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál curry
őrölt bors
só
Elkészítése:
A 2,5 dl tejszínhez adjuk a curryt, a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A kenyér héját levágjuk, a kenyérbelet felkockázzuk, és teflonban, a vajban megpirítjuk. A sütőtököt is kockákra vágjuk. Kivajazott jénai vagy agyagedénybe rétegezzük a tököt, a kenyeret, a reszelt sajtot és 2-2 evőkanál tejszínt. Minden réteget megsózunk, és megborsozunk. A forma háromnegyedéig folytatjuk a rétegezést, és a tejszínnel fejezzük be. 2 réteg alufóliával lefedjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Amikor kész, az alufóliát levesszük, 1 dl tejszínnel meglocsoljuk, a maradék reszelt sajttal megszórjuk, és aranyszínűre grillezzük.
Variáció
Amikor az étel megsült, 3 dl besamelhez kevert 3 tojással meglocsoljuk, és 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk. Aranyszínűre grillezzük.