Sütõtökös rizottó

nlc | 2004. Október 29.





Hozzávalók:

• 20 dkg sütőtök (tisztitott)
• 40 dkg rizs
• 4 sárgarépa
• 12 dkg vaj
• 2,5 liter zöldségleves (leveskockából)
• 10 dkg parmezán sajt (reszelt)
• 1 fej vöröshagyma
• 1 teáskanál szerecsendió (reszelt)
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A sütőtököt 2,5 cm-es kockákra, a répákat 2,5 cm-es hasábokra vágjuk. A vaj felében üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a sütőtököt és a répát is hozzáadva, kevergetve puhára főzzük. Amikor kész, villával fellazítjuk, de vigyázzunk, ne törjük pürésre! A rizst a főtt tökhöz adjuk, de nem keverjük meg. Néhány percig nagylángon főzzük, majd kevés forró levessel felöntjük, még 15 percig pároljuk, közben mindig adunk hozzá levest, ha elfogy a lé, és gyakran megkeverjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a maradék vajat, a sajtot, a szerecsendiót, és Delikáttal ízesítjük. Lefedve még 5 percig állni hagyjuk, utána tálaljuk.

Exit mobile version