Fahéjas csirkemell

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2004. November 05.

Hozzávalók:

• 2 csirkemell
• 3 ek. szójamártás
• 1 kk. grillfűszer
• 3 kk. fahéj
• 3-4 alma
• vaj
• 1-2 dl fehérbor

Elkészítése:

Először a pácot kell elkészítened: keverj össze 3 evőkanál szójamártást 1 kiskanál grillfűszerrel és 3 kiskanál fahéjjal. Forgasd bele a kockára vágott csirkemelleket, és néhány órára tedd be a hűtőszekrénybe. Előtte azonban takard le folpackkal, vagy alufóliával, nehogy más, ami a hűtőszekrényben van, átvegye a hús illatát.

Majd hámozz meg 3-4 db almát és vágd fel gerezdekre. Egy jénai tálat vagy kisebb tepsi alját vajjal ki kell kenni, rendezd el rajta az almagerezdeket, és pakold rá a fahéjas csirkemellet.

Érdemes még meglocsolni 1-2 dl fehérborral is.

Alufóliával fedd be, aztán 180 fokon előmelegített sütőben, kb. 25 – 30 percig kell sütni. Tálald párolt rizzsel.

Exit mobile version