Gesztenyés csirkefasírt licsivel

nlc | 2004. November 19.

Hozzávalók:

• 16 szem gesztenye (főtt)
• 8 szem mogyoróhagyma
• 50 dkg csirkemellfilé
• 2 evőkanál kukoricakeményítő
• 1 tojásfehérje
• 3 evőkanál szójaszósz
• 2 evőkanál száraz sherry

A szószhoz
• 1 evőkanál kukoricakeményítő
• 50 dkg licsi (konzerv)
• 1,5 dl csirkehúsleves
• 1 evőkanál szójaszósz
• őrölt bors
• só
• olaj a sütéshez

A díszítéshez
• koriander

Elkészítése:

A hagymákat és a csirkehúst kis kockákra vágjuk, majd a gesztenyével együtt turmixoljuk. Salátástálba öntjük, belekeverjük a keményítőt, a tojásfehérjét, a szójaszószt és a sherryt. Sóval, borssal megszórjuk, összegyúrjuk, és 3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. A szószhoz a licsiszirupot a húslevessel, a szójaszósszal és a feloldott keményítővel összekeverjük, és kevergetve felforraljuk, míg sűrű lesz. A licsiket beletesszük, lefedjük, és levesszük a tűzről. Az olajban aranysárgára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A licsiszósszal meglocsolva, korianderrel díszítve tálaljuk. Párolt rizst kínálhatunk mellé.

Exit mobile version