Gesztenyés csokikrém

nlc | 2004. November 19.
Gesztenye édesen. Ez megszokott íz, de leginkább simán, tejszínhabbal fogyasztjuk. Hát most felrúgjuk ezt a szokást, és jöhet bele a csoki, a rum, a kávé. Így, gazdagon is igencsak finom lesz, és a tejszínhab sem marad el!

Hozzávalók:

• 10 dkg gesztenye (mirelit, massza)
• 1 dl tej
• 5 dkg vaj
• 4 nagy tojás
• 25 dkg étcsokoládé
• 1 evőkanál kakaó
• 1 evőkanál rum
• 1 tasak vaníliáscukor
• 5 cl erős kávé

A díszítéshez
tejszínhab

Elkészítése:

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, majd a tejjel habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojássárgákat a vaníliáscukorral, a kakaóval, a rummal és a kávéval habos-krémesre keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyés krémet, majd az olvasztott csokoládét. Sima krémmé keverjük, végül apránként beleforgatjuk a tojáshabot. Desszerteskelyhekbe töltjük, és három órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Exit mobile version