Gesztenyés káposztaleves

nlc | 2004. November 19.

Hozzávalók:

• 1 kis fej káposzta
• 20 dkg császárszalonna
• 2 evőkanál vaj
• 25 dkg gesztenye
• fél evőkanál szójaszósz
• 5 dl zöldségleves (leveskockából)
• őrölt bors
• só

Elkészítése:

Behasítjuk a gesztenyéket, forró sós vízben 20 percig héjastól főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk száradni. Amikor kihűlt, meghámozzuk. A szalonnát kockákra vágjuk, és kivajazott serpenyőben megpirítjuk. Beletesszük a darabokra vágott káposztát, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a húslevest meg a szójaszószt, és belerakjuk a gesztenyét. Kislángon, néha megkeverve 15 percig főzzük.

Exit mobile version