Hozzávalók:
25 dkg méz
22 dkg cukor
2 tojás
8 dkg margarin
1 tasak vaníliás cukor
6 db őrölt szegfűszeg
3 ek fahéj
50 dkg liszt
1 tk sütőpor
Töltelék:
12 dkg őrölt mogyoró
12 dkg porcukor
2 tojás
15 dkg rumban áztatott mazsola
A díszítéshez:
1 tasak marcipán ízű cukormáz-por
Elkészítése:
Melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá a cukrot és a fűszerkeveréket. Miután kihűlt, keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet, és adjuk hozzá a többi anyagot is. Dolgozzuk össze a tésztát, majd pihentessük hideg helyen, 10 órán keresztül.
Nyújtsuk ki a tésztát 2 mm vastagságúra, és szaggassunk belőle korongokat. Gyúrjunk masszát a töltelékből, és tegyünk belőle egy tojással megkent korong közepére, majd fedjük be egy másik koronggal. Előmelegített sütőben 170 C fokon 10-15 percig süssük. Készítsük el a cukormázat, és vékonyan díszítsük vele a puszedliket.