Hozzávalók:
250 g finomliszt
1/2 teáskanál kardamommag
1/2 teáskanál só
víz a tészta elkészítéséhez
olaj a sütemények kisütéséhez
A töltelékhez:
3 evőkanál olaj
1/2 teáskanál római kömény
250 g főtt krumpli, kockára vágva
50 g főtt zöldborsó
1/2 teáskanál só
1 teáskanál korianderpor
1/2 teáskanál kurkumapor
1 teáskanál chilipor
1 zöld chili, kimagozva és felaprítva
1 teáskanál szárított mangópor
Elkészítése:
A gheet (vagy a vajat) keverjük össze morzsás állagúra. Ezután adjuk hozzá a karommagot és a sót, engedjünk hozzá elegendő vizet (pár evőkanálnyi elég lesz), hogy egy sima tésztát kapjunk. 30 percen át hagyjuk benedvesített ruha alatt állni. Közben készítsük el a tölteléket. Tűzön kevés olajhoz keverjük hozzá a római köményt, és addig pirítsuk, míg a kis magok pattogni kezdenek és finom aromát árasztanak. Figyeljünk, nehogy megégessük a fűszert. Ezután keverjük hozzá a többi hozzávalót, és kb. még 1 percig főzzük a tűzön, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, és vágjunk belőle kb. 7-8 cm átmérőjű köröket egy nagyobb pogácsa szaggatóval vagy egy pohár peremével. Ezután mindegyik kört felezzük még meg. Egy kanálnyi tölteléket tegyünk a félkörnyi tészta egyik felére, majd hajtsuk a másik felét és nyomkodjuk össze, hogy jól lezárjuk az így készült zöldséges táskákat. Ezután már csak egy feladat marad: forró olajban ki kell sütnünk mindet.
Önállóan könnyű estebéd, előételként pedig fenséges bevezető egy nagyobb ázsiai lakomához.