Hozzávalók:
22,5 dkg piskóta
10 dkg étcsokoládé
7,5 dkg margarin
2 evőkanál tortadara
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A piskótát szétmorzsoljuk, majd robotgéppel simára dolgozzuk. A csokoládét apróra tördeljük, és vízgőzben megolvasztjuk. Mély tálban a piskótát az olvasztott csokival és a margarinnal simára keverjük. A masszából 30 kis golyót formálunk. 10 golyót szórócsokoládéba, 10-et kakaóba, 10-et pedig porcukorba forgatunk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Variáció
Még finomabb lesz, ha gyömbéres piskótát használunk. A margarint narancslekvárral is helyettesíthetjük, a narancshéjdarabokat turmixoljuk vagy nagyon finomra vágjuk. Ha felnőtteknek készítjük, 1 evőkanál rumot is adhatunk a piskótához.
Tipp:
Nem lesznek túl lágyak a golyók, ha száraz piskótából készítjük. Még érdekesebb látványt nyújt az étel, ha tortadara helyett színes szórócukrot használunk.
A megadott kalóriaérték egy darabra vonatkozik.