Csokival és mandulával töltött füge

nlc | 2004. December 10.





Hozzávalók:

3 evőkanál mandulaforgács
5 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
2,5 dkg margarin
24 szem aszalt füge

A díszítéshez
kakaó
porcukor


Elkészítése:

Teflonban világosra pirítjuk a mandulát. Kihűtjük, majd ujjaink között szétmorzsoljuk. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, a szétmorzsolt hideg margarint, a mandulát, és óvatosan összekeverjük. A fügéket széltükben kettévágjuk, és kávéskanál segítségével a belsejükbe töltjük a krémet. Ujjainkkal addig formázzuk a fügéket, amíg eredeti, aszalás előtti alakjukat visszanyerik. A tetejüket visszatesszük, mindegyiket kakaóba forgatjuk, és minyonpapírokra tesszük. Porcukorral megszórjuk, és 15 percre hűtőbe tesszük.


Tipp:

Ha a fügék túlságosan összeaszalódtak, akkor 10 percre állítsuk őket vízgőzbe, majd hűtsük langyosra.
A megadott kalóriaérték egy darabra vonatkozik.

Exit mobile version