Pittole

Gianni Annoni | 2004. December 17.
Nem tudjuk, vajon a kapribogyó valóban Kapriról származik-e, sõt, azt sem, hogy bokron, fán terem-e, de az biztos, hogy nagyon zamatos golyócska. Amiben benne van, biztos nagyon finom.

Hozzávalók:





• 200 g liszt
• fél kocka élesztő
• langyos víz
• só
• kapribogyó
• koktélparadicsom
• fekete olajbogyó
• apróra vágott hagyma
• apróra vágott erős paprika
• olívaolaj


Elkészítése:

Gyúrjunk puha masszát a lisztből, a sóból, az élesztőből, a vízből, és hagyjuk pihenni körülbelül két órán át. Közben dolgozzuk össze az apróra vágott kapribogyót a kis paradicsomokkal, a kimagozott olajbogyóval, az erős paprikával és a hagymával. A masszát keverjük hozzá a megkelt tésztához, szaggassunk belőle kis labdákat, és forró olajban süssük ki.
Exit mobile version