Risotto al Barolo

Gianni Annoni | 2004. December 17.
Ezt az ételt, ha másért nem, már színe miatt is érdemes megkostólni. Mi ugyanis nem nagyon ízleltünk olyan finomságot, melyben rizs mereszti parmezános szemeit.





Hozzávalók:

• 300 g rizs
• 1,5 l barolo vörösbor
• 1,5 l húsleves
• 3 kanál reszelt parmezán
• 1 nagy hagyma
• vaj
• só


Elkészítése:

A hagymát vágjuk fel, és serpenyőben, diónyi vajon pirítsuk meg. Mikor már jól átsült, adjuk hozzá a rizst, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk pár percig, hogy az ízeket felszívja, majd apránként öntsük hozzá a bort. Hagyjuk gőzölögni, és főzzük meg a rizst, közben időnként öntsünk rá egy kis húslevest. Sózzuk meg, és a főzés végén adjunk hozzá diónyi vajat, reszelt parmezánt. Keverjük össze, és jó melegen tálaljuk.

Exit mobile version