Hozzávalók:
300 g friss tagliolini tészta
80 g csíkokra vágott prosciutto crudo (nyers sonka)
1 db apróra vágott hagyma
erős paprika
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só
bors
Elkészítése:
Egy lábosba olajat öntünk, odatesszük a tűzre az erős paprikával és
a hagymával, majd lassú tűzön, fakanállal gyakran megkeverve fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a sonkát, és épphogy csak hagyjuk felforrósodni, majd hozzáadunk néhány kanálnyi vizet a tészta főzőlevéből. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, sóval, meg frissen őrölt borssal ízesítjük, és az időközben megfőtt tésztával összekeverjük.
Megjegyzés
A receptben szereplő prosciutto crudo, azaz nyers sonka nem füstölt, ugyanis az olasz sonkákat huzatos, speciális pincékben szárítják, nem füstölik.