Tagliolini di Campobasso

Gianni Annoni | 2004. December 17.





Hozzávalók:

• 300 g friss tagliolini tészta
• 80 g csíkokra vágott prosciutto crudo (nyers sonka)
• 1 db apróra vágott hagyma
• erős paprika
• 1 csokor petrezselyem
• olívaolaj
• só
• bors


Elkészítése:

Egy lábosba olajat öntünk, odatesszük a tűzre az erős paprikával és
a hagymával, majd lassú tűzön, fakanállal gyakran megkeverve fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a sonkát, és épphogy csak hagyjuk felforrósodni, majd hozzáadunk néhány kanálnyi vizet a tészta főzőlevéből. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, sóval, meg frissen őrölt borssal ízesítjük, és az időközben megfőtt tésztával összekeverjük.

Megjegyzés

A receptben szereplő prosciutto crudo, azaz nyers sonka nem füstölt, ugyanis az olasz sonkákat huzatos, speciális pincékben szárítják, nem füstölik.

Exit mobile version