Bazsalikomos omlett

nlc | 2005. Január 07.
A jó öreg omlett, mindannyiunk kedvence, megbolondítva zöldséggel, rákkal és persze nagy adag bazsalikommal. Ha nincs belõle friss leveled, válaszd a mélyhûtöttet, ne a szárítottat!





Hozzávalók:

• 10 dkg rucola saláta
• 5 dkg köményes sajt
• 5 dkg reszelt ementáli sajt
• 6 tojás
• 1 dl tej
• 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
• 8 bazsalikomlevél
• 1 gerezd fokhagyma
• 3 dkg vaj
• 15 dkg aprórák
• szerecsendió (reszelt)
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A rucolaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük. A köményes sajtot felkockázzuk. A tojásokat felverjük, belekeverjük a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, és szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Mély serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Amint sercegni kezd, beleöntjük a tojást, és félig megsütjük. Az aprórákkal és a sajtkockákkal megszórjuk, összekeverjük, és lefedve készre sütjük. A salátalevelekkel megszórva tálaljuk.

Exit mobile version