Csõben sült kemény tojás

nlc | 2005. Január 07.
Többlépcsõs tojásfõzési-sütési mód. Eredményeképpen a kis golyóbisok biztosan egészségesek lesznek, és a gombával dúsan meg is sülnek. Csõbe húzva...





Hozzávalók:

• 6 főtt tojás
• 50 dkg gomba
• 1 fej vöröshagyma
• 10 dkg reszelt sajt
• 4 dl meleg tej
• 4-4 dkg vaj és liszt
• 2 evőkanál olaj


Elkészítése:

A besamelmártáshoz a vajat megolvasztjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, és fokozatosan, állandóan kevergetve beleöntjük a tejet. Kislángon, kevergetve addig főzzük, amíg sima, sűrű, de önthető mártást kapunk. Levesszük a tűzről, és két tálkában egyenletesen elosztjuk.


A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Serpenyőben, forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, beletesszük a gombaszeleteket, 5 percig pároljuk, majd kiszedjük, és lecsöpögtetjük. Belekeverjük az egyik adag besamelbe, majd a sütőtálba kanalazzuk. A tojásokat félbevágjuk, majd szorosan egymás mellé, a gombás besamelre rakosgatjuk. Bevonjuk a másik adag besamellel, és meghintjük reszelt sajttal. Tíz percre forró sütőbe toljuk, majd azonnal tálaljuk.

Exit mobile version