Hozzávalók:
4 főtt tojás
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
friss gyömbér (darabka)
5 dkg vaj, fél-fél kávéskanál kurkuma és Cayenne bors
5 evőkanál kaukázusi kefir
20 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
1 evőkanál friss aprított korianderlevél
só
Elkészítése:
A tojásokat hosszában kettévágjuk. A hagymákat finomra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. Nagy serpenyőben, forró vajban, kislángon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Meghintjük kurkumával meg cayenne borssal, és további 30 percig nagylángon pároljuk. Fokozatosan hozzáadjuk a kefirt meg a paradicsomot, megsózzuk, és jól összekeverjük. Beletesszük a fél tojásokat, és úgy forgatjuk, hogy a mártás befedje őket. Lefedjük, és 10 percig kislángon főzzük. Meghintjük korianderrel, és még 5 percig pároljuk, aztán levesszük a tűzről, és azonnal tálaljuk.