Kolbászos omlett zöldfûszerekkel

nlc | 2005. Január 07.
Ez az omlett olyan, akár egy szendvics. Két réteg omlett között lapul a kolbász, illatot és zamatot adva a tojásnak. Igazi fehérjebomba!





Hozzávalók:

• 1 szál parasztkolbász
• 8 tojás
• néhány szál petrezselyem és snidling
• 3 dkg vaj
• őrölt bors
• só


Elkészítése

Két külön tálban 4-4 tojást sóval és borssal ízesítve felverünk. A zöldfűszereket megmossuk, apróra vágjuk, a harmadát félretesszük, a többit egyenletesen elosztva a tojásokba keverjük. A kolbászt felkarikázzuk, és a vaj felében megsütjük. Közben két másik serpenyőben omlettet sütünk a tojásadagokból. Az egyik omlettre tesszük a kolbászkarikákat, és a másik omlettel befedjük. A maradék zöldfűszerrel megszórva, forrón tálaljuk.


Variáció

1 fej hagymát apróra vágunk, vajban megpároljuk, és ezt is a tojásokba keverjük.

Exit mobile version